# #
HOME   >   Servicii   >   Serviciul de Facturare Electronică   >   Arhivare Facturi

Arhivare Facturi

EMITERE FACTURI
LIVRARE FACTURI
ARHIVARE FACTURI


Începând cu luna iulie 2009, TRANSFOND a fost autorizat şi acreditat, prin ordinele nr. 521 şi 522 ale Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, ca furnizor de servicii de arhivare electronică (e-Arhiv@), în conformitate cu prevederile legii 135/2007. În anul 2015, MCSI a reînnoit autorizarea TRANSFOND prin ordinul nr. 391.

Pentru clienții care au optat pentru arhivarea electronică a facturilor, acestea se extrag automat din sistemul de facturare electronică și sunt arhivate în sistemul de arhivare electronică - e-Arhiv@ al TRANSFOND. Clientul poate să își arhiveze și facturi istorice. Oricând este nevoie, pe perioada de păstrare a facturilor în arhivă, utilizatorii desemnați ai emitentului pot accesa sistemul e-Arhiv@ pentru a regăsi facturile arhivate.

Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal şi nu este necesară tipărirea şi păstrarea acestora pe suport hârtie, ajungând astfel la economii din punct de vedere al costurilor, precum şi al spaţiului ocupat.

Facturile procesate prin e-Factur@ și arhivate electronic în e-Arhiv@ pot fi vizualizate în format .pdf folosind modulul „Vizualizator” din interfața e-Arhiv@ pentru:

  1. afișarea conținutului documentului original (.xml) într-un format lizibil
  2. verificarea autenticității sursei și integrității conținutului facturii în format .xml.