HOME   >   Servicii   >   Serviciul de Arhivare Electronică

Serviciul de Arhivare Electronică

TRANSFOND este primul furnizor autorizat de servicii de arhivare electronică din România, în conformitate cu prevederile Legii 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică. Autorizările şi acreditările necesare au fost obţinute în baza ordinelor Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, nr. 521 şi 522 din 8 iulie 2009. MCSI a reînnoit în anii 2012 (Ordinul MCSI nr. 751), 2015 (Ordinul MCSI nr. 391) și 2018 (Ordinul MCSI nr. 797) autorizarea TRANSFOND privind centrele de date aferente arhivei electronice.

Prin oferirea e-Arhiv@, TRANSFOND asigură clienţilor acestui serviciu degrevarea de obligaţiile de îndeplinire a cerinţelor juridice şi tehnologice de acreditare ca administrator de arhivă electronică şi de autorizare a centrului de date pentru găzduire de arhive, precum şi de costurile ridicate de investiţii şi operare aferente implementării pe cont propriu a unei soluţii de arhivare electronică în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Pentru a accesa serviciile de arhivare electronică oferite de TRANSFOND sunt necesare cunoştinţe minime de utilizare a unui browser web, de utilizare a unei aplicaţii de semnare electronică a unui document, de utilizare a unui dispozitiv securizat de generare şi stocare semnătură electronică (token).

Serviciul se adresează instituţiilor financiar-bancare, societăţilor de asigurări, companiilor de leasing precum şi altor instituţii financiare din România.